Het land weer op!

Het komt er weer van! Geleidelijk laat ik mijn paarden weer wennen aan het gras, zodat ze binnenkort de gehele dag weer op het land kunnen staan. Strookje voor strookje krijgen ze wat bij. Een andere oplossing is dat je het paard eerst een half uurtje op het land gooit voor ongeveer drie dagen en dan weer een beetje uitbreidt met de tijd. Het ene ras kan wat meer hebben als het andere. Koudbloeden kunnen bijvoorbeeld bij wijze van al dik worden van de lucht. Paarden hebben een gevoelig maagdamstelsel en hierdoor is het niet verstandig om meteen te veranderen van rantsoen. Vandaar dat het verstandig is om de paarden te laten wennen aan het gras.

Lees meer »

Natte weersomstandigheden, wat doet dit met de hoeven?

Tijdens deze blog gaan we het hebben over wat de natte weersomstandigheden met de hoeven van je paard doen. Je hebt misschien wel opgemerkt dat de hoeven van jouw paard of pony achteruit gaan rond deze tijd. Ondanks wij niks aan het weer kunnen doen, kunnen we er wel voor zorgen om de hoefkwaliteit van het dier in gezonde richting te houden. Maar eerst is het prettig om te weten wat er met de hoef nou echt gebeurd.

Lees meer »

Balans = Belangrijk voor de gezondheid.

Uiteraard is dit nieuws die je als eigenaar niet wilt ontvangen. De meeste eigenaren raken in de baan van een emotionele rollercoaster en er wordt door de dierenarts verschillende adviezen gegeven hoe nu verder.  Oplossing?: rustig aan, ijzers en eventueel een gewrichtsinjectie.

Lees meer »

Waar zou de blog over moeten gaan?